Zásady ochrany osobných údajov

Kto sme

Výroba a predaj detského a kojeneckého oblečenia LUNNA.
Adresa našej webovej stránky je: https://lunna.sk.

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Údaje, ktoré zhromažďujeme:

meno, e-mail, IP adresa, informácie z cookies, informácie o vašom počítači alebo zariadení (napr. typ zariadenia a prehliadača), informácie o používaní našich webových stránok (napr. ktoré stránky ste navštívili), geografickú polohu, z ktorej ste pristupovali na naše webové stránky (na základe vašej IP adresy).

Vaše údaje používame:

na administratívne a obchodné účely (najmä na kontaktovanie vás a spracovanie objednávok, ktoré si objednáte na našich webových stránkach a mimo nich), na zlepšenie našich služieb a webových stránok, na propagáciu našich služieb, na analýzu vášho používania našich webových stránok a v spojení s našimi zákonnými právami a povinnosťami.

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Kontaktné formuláre

Na webovej stránke máme umiestnené kontaktné formuláre, pomocou ktorých zbierame osobné údaje: meno, e-mailová adresa. Z bezpečnostných dôvodov je pri odoslaní formulára uložená aj IP adresa. Kontaktné formuláre slúžia na objednávku alebo odoslanie správy.

Súbory cookies

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Ak máte na našej webovej stránke účet a prihlásite sa, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú zrušené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť “zapamätať”, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Analytika

Na webovej stránke využívame analytický nástroj Google Analytics upravený tak, aby o Vás nezbieral žiadne osobné údaje. Pomocou neho sledujeme návštevnosť webových stránok a vyhodnocujeme ako používate našu webovú stránku.

Google Analytics

  • Adresa: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko
  • Bližšie informácie o ochrane súkromia nájdete tu, pričom na odmietnutie cookies si môžete inštalovať softvérový doplnok dostupný tu.

S kým zdieľame vaše údaje

  • Doručenie tovaru: vami zvolený dopravca by vám nikdy nebol schopný doručiť objednaný tovar, ak by sme mu neodovzdali údaje, kam a komu konkrétne má tovar doručiť. Tieto údaje dopravcovi odovzdáme podľa toho, ako ich vyplníte v objednávke. Takto odovzdané údaje zahŕňajú predovšetkým vaše meno a priezvisko, doručovaciu adresu, tel. číslo, na ktorom vás môže dopravca kontaktovať a pokiaľ nebol tovar uhradený vopred, tak aj prípadne sumu, ktorú treba pri prevzatí tovaru uhradiť. Dopravca je vo vzťahu k osobným údajom, ktoré mu odovzdáme, oprávnený spracúvať ich len na účely doručenia tovaru a potom osobné údaje bezodkladne zmazať.
  • Platobné karty: naša spoločnosť nemá údaje o platobných kartách, ktorými u nás platíte. Údajmi o vašich platobných kartách disponuje iba zabezpečená platobná brána a príslušná banková inštitúcia.
  • Analitika: K zisteniu správania našich návštevníkov na webe alebo používateľov služby využívame službu Google Analytics od spoločnosti Google, Inc.
  • Poskytovateľ hostingu – WebSupport, s.r.o. Karadžičova 12, 821 08 Bratislava – Zásady ochrany osobných údajov.

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak na tejto webovej stránke máte účet, alebo ste tu pridali komentár, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, včetne údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Kam posielame vaše údaje

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

Vaše kontaktné informácie

O registrovaných užívateľoch uchovávame nasledovné informácie, ktoré sú povinné v prípade nákupu v eshope lunna.sk:

  • Meno a priezvisko
  • Email
  • mesto
  • telefón (nepovinne)

Tieto údaje sú uchovávané v elektronickej podobe. V prípade, že si po ukončení spolupráce želáte vymazať vaše údaje, požiadajte nás o to e-mailom. Vaše údaje budú nezvratne vymazané.

Odoslaním elektronických formulárov klient (dotknutá osoba) vstupuje do obchodného vzťahu s prevádzkovateľom a udeľuje mu v súlade so zákonom č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov, v znení neskorších predpisov, súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov uvedených v objednávke za vyššie uvedeným účelom, a to až do písomného odvolania takéhoto súhlasu. Poskytnutie osobných údajov je dobrovoľné

Dodatočné informácie

Ako chránime vaše údaje

Prenos údajov je zabezpečený šifrovaním SSL.

  • údaje sú uložené v zabezpečenej databáze s potrebou autorizovaného prístupu, ktorú chránime pred poškodením, zničením, stratou alebo zneužitím,
  • všetci naši pracovníci, ktorí prídu s údajmi do styku, boli náležite poučení o korektnom zaobchádzaní s týmito údajmi,
  • vaše osobné údaje nesprístupňujeme, nezverejňujeme a neposkytujeme tretím stranám, okrem tretích strán uvedených vyššie.

Aké máme procesy pri úniku dát

Bezodkladne vás budeme informovať o akomkoľvek neoprávnenom prístupe k vašim osobným informáciám.

V prípade, že dôjde k zisteniu, že došlo k úniku osobných údajov z našich webových stránok, nahlasujeme únik takýchto osobných údajov na úrade na ochranu osobných údajov  prostredníctvom osnamovacieho formulára na stránkach úradu: https://dataprotection.gov.sk/uoou/sk/dp/dp-breach

Z akých tretích strán získavame údaje

LUNNA aktívne ani vedome nezískava osobné údaje z tretích strán.

Aké automatizované rozhodovanie (spracovanie) a/alebo profilovanie robíme s údajmi používateľa.

Nepoužívame žiadne osobné informácie na automatické rozhodovanie alebo profilovanie, vaše údaje nepodliehajú automatizovanému rozhodovaniu alebo profilovaniu.

Požiadavky na zverejňovanie právnych predpisov v regulovanom odvetví

LUNNA nespadá pod regulované odvetvie (na základe 235/2012 Z. z.).